neděle 13. dubna 2014

Návštěvnost kin: Animovaní papoušci, ani Kevin Costner na Kapitána Ameriku nestačili, je stále v čele

Captain America: Návrat prvního Avengera (recenze) o minulém víkendu pěkně řádil v amerických kinech. Pověst jedné z nejlepších "marvelovek" zafungovala a film se vyšvihl na první místo s více než 90 miliony dolarů. Tento týden proti němu vyrukovaly tři zajímavé projekty. Nepřekvapivě se ale žádný z nich "nechytal".

Tržby Kapitánovi Amerika sice klesly o 56,4 procenta na 41,4 miliony dolarů, ale pořád to bylo dost, aby se film udržel v čele a žádná z premiér ho nesesadila z trůnu. Celosvětové už se tržby Návratu prvního Avengera šplhají k pěkné půlmiliardě dolarů a bezpochyby ji brzy překročí. Milé překvapení u filmu, jehož první díl příliš parády (i když nám se líbil) nenadělal.

Na krk Kapitánovi Amerika dýchlo další pokračování a to animák Rio 2, které začalo s 39 miliony dolarů a recenzemi, které mluví o slušném průměru. První Rio startovalo s nějakými 39,23 miliony dolarů, takže žádný výrazný pokles. Rozpočet dvojky byl ale o něco vyšší (90 a 103 milionů dolarů).

Hororoví fanoušci tentokrát měli jistě radost, protože se promítal projekt Oculus, který se dočkal pozitivního přijetí. Film si tak odnesl 12 milionů. To se nevypadá jako kdovíco, ale jelikož byl rozpočet roztomilých pět milionů, tak je to úspěch.

Naopak velký důvod k oslavám nemá režisér Ivan Reitman. Ten představil svou sportovní novinku Draft Day s Kevin Costnerem. Dle kritiků jde o slušnou záležitost, ale diváci se ve frontách zrovna netlačili. Premiérové tržby 9,75 milionů dolarů.

Větší než malé množství náboženské tématiky

Teenagerovské sci-fi Divergence kleslo od minulého víkendu o dvě příčky na pětku a do kapsy se mu přikutálelo 7,5 milionů dolarů. V celkovém součtu má zatím film na kontě 175,18 milionů dolarů.

O něco méně si odnesl biblický Noe, konkrétně tu mluvíme o 7,45 milionech dolarů. Darren Aronofsky by měl zřejmě zůstat u komornějších dramat, které mu svědčí více než rozmáchlé projekty.

I na šestce je film, který se točí kolem náboženské tématiky a to drama God´s Not Dead. To se nemůže pyšnit zrovna oslavnými recenzemi (právě naopak), ale tržby 4,49 milionů z tohoto týdne nejsou špatné, rozpočet byl jen dva miliony. Navíc, celkové zisky jsou už za hranicí 40 milionů.

Maňásci a animáč

Po finanční a ani po kvalitativní stránce na tom rozhodně není vůbec špatně Grandhotel Budapešť Wese Andersona. Pokud započítáme 4,05 milionů z tohoto týdne, tak jsou celkové tržby 93,81 milionů dolarů.

Devátá příčka a 2,19 milionů dolarů patří maňáskové podívané Muppets Most Wanted  a na konci máme animáč Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana s 1,83 miliony dolarů.

Porazí Kapitána Ameriku Johnny Depp nebo medvědi?

Příští týden dorazí do kin čtyři odlišné projekty. Jedním z nich je dokumentární film Bears, ve kterém uslyšíme hlas Johna C. Reillyho. Dalšího Johnnyho, ale s dvěma "n" a "y" na konci uvidí zájemci ve sci-fi Transcendence. V něm si zahrál Johnny Depp. Parodie bude zastupovat Pár nenormálních aktivit 2 a čtveřici novinek uzavírá zajímavě vypadající drama Heaven Is for Real o chlapci, který se ocitl na pokraji smrti.

Myslíte, že nějaký film je dostatečně zajímavý, aby se vyšvihl na první místo?

4 komentářů:

  1. Jenom bych zmínil že Frozen už je 8. nejvýdělečnější film, a půjde ještě výš.

    OdpovědětVymazat
  2. Uzasny...uz mi nic na netu nechybi :-) a Gorilla je pro me nejnavstevovanejsi filmovy web. Proc mam dojem ze chodite s vice fresh zpravami nez jine ceske stranky. A to jedna z nich se chvasta v kinech na platne "at nezapomenem film ohodnotit"...Tento blog mi chybel po zavedeni noveho kabatu, ale nyni jsem nadmiru spokojen. Dekuji

    OdpovědětVymazat
  3. Dík za článek :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.