neděle 30. března 2014

RECENZE: Česká Miss 2014 - Konečně ceremoniál, který nenudil

A zásluhu na tom má hlavně Libor Bouček.

Na Českou Miss se nedívám už od svých patnácti, protože mě to zkrátka a dobře přestalo bavit. Takové vyhlašování "největších" českých krásek totiž dokáže být pekelně nudné a dívat se jenom kvůli promenádám v plavkách mě už dávno omrzelo. Letos jsem však udělal výjimku, protože jsem si říkal: "A co kdyby to letos bylo jiné?" A nakonec jsem i rád, že jsem to udělal. Ono to totiž trochu jiné bylo, bylo to na úrovni a nenudilo. Ano, čtete správně, i to je u českých ceremoniálů možné.

Bravo, Libore!

 Zdaleka největší zásluhu na podařeném večeru má moderátor a zároveň i scenárista Libor Bouček, který dvouhodinovému přenosu dodal lehkost a humor. Upřímně, ne vždy se Liborovy vtipy potkají s pochopením diváků, ale mě jeho humor bavil téměř vždy. Některé vtipy byly sice slabšího rázu, ale pak přišly takové, která mě zaskočily dočista nepřipraveného. O to větší pak byla jejich údernost.

Nejlepší Liborovy momenty večera se dají rozdělit do dvou kategorií - interakce s dívkami a selfie mánie. Liborova síla a improvizace se prokázala už při rozhovorech s finalistkami a hned nato to Libor pokaždé doťukl v předtočených medailoncích. I díky němu byl každý z nich tentokrát skutečně vtipný.

Co se týče té selfie mánie, to je samozřejmě okoukané od Ellen DeGeneres, která něco podobného udělala na Oscarech. Ale moje motto zní: "Když je to dobré a funguje to v zahraničí, proč to neudělat i u nás?" A Libor to zvládl s grácií. Focení v šatně a následně s Leošem dokázalo přenos zpestřit. Bez toho by to spadlo do obvyklé nudy. A protože moderátor zase tak velký prostor v podobných přenosech nemá, dokázal to Libor po slabším rozjezdu vytěžit na maximum. Rozhodně bych neváhal ho oslovit i příští rok a možná mu nabídnout moderování TýTý. Minimálně pro mě by to bylo příjemné osvěžení. Nic proti Karlu Šípovi, ale na něm je už znát únava.

P.S.: Liborova narážka na X Factor a následně i na Hlas potěšila. Málokdo to pochopí a ocení, ale já ano.

Verdikt

Celý přenos letos celkem svižně odsýpal, Libor se předvedl v dobrém světle a blýsknul se i Leoš Mareš, který se zkrátka musí nacpat všude. Hudební vystoupení hodnotit nebudu, ta mě nebaví, ale jsou nutnou součástí. Je vidět, že tým Michaela Čecha se zlepšuje a spolupráce s Liborem coby moderátorem a scenáristou mu svědčí.  

Hodnocení: 7/10

Líbil se vám letošní přenos České Miss?

Foto: TV Prima

5 komentářů:

  1. Miss jsem neviděl, ale co se Boučka týče, tak mě v poslední dobou jeho moderování spíše otravuje. Nejvíce asi když moderuje Studio LM na Coolu, to je opravdu děs, a ještě ke všemu hosti které si tam zve jsou někdy absolutně mimo mísu. A když porovnám jeho v Máme rádi česko, a Martina Nikodýma v slovenské obdobě Milujem Slovensko, tak mi Nikodým příjde také o mnoho lepší

    OdpovědětVymazat
  2. Nenudil možná, já se u toho styděl až jsem to radši vypnul a odešel jsem... Ty selfies byly trapný už od začátku a chudák Sophia Loren, ta si málem vzala taxíka do Itálie po dvaceti minutách.
    Bouček nezvládal ani rozhovory s misskama, bylo to až dost nevkusný něco o pohlavcích apod. Podle mě tyhle galavečery u nás nikdo moc neumí, zatím nejlepší je ale stejně Eben, i když to není žádnej mladík.
    Aspoň Ostraváci viděli kam jdou peníze z jejich předraženejch nájmů....

    OdpovědětVymazat
  3. Když je to dobré a funguje to v zahraničí, proč to neudělat i u nás?" protože u nás se to většinou nepovede a vede to k trapnosti. Včera se mi to nelíbilo

    OdpovědětVymazat
  4. Bravo, Libore...?? To jako vážně? Mně teda přemotivovaný, křečovitý a rádobyvtipný Libča dohnal k tomu, že jsem to po půlhodině vzdala. A to mám miss docela ráda, jednou ročně, proč ne. Jenže tohle fakt nešlo. Těch holek mi bylo chvílema až líto.

    OdpovědětVymazat
  5. To myslíte vážně, že selfies byly dobré? Nesnáším napodobování, připadalo mi to trapné, copak už nejsou opravdu schopni vymyslet nic sami?Chce to skutečně nové schopné a originální moderátory.Pro mne je solidně dobrý Eben a originálně zábavný Tomáš Hanák- ale ten by tuto akci nevzal.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.