pondělí 6. ledna 2014

PŘEHLED: Co nás čeká při návratu populárních amerických seriálů?


Americkým seriálům skončily vánoční prázdniny. S jakou municí se vrací do druhé poloviny sezóny?

Upozorňujeme, že následující článek obsahuje spoilery.

Přes Vánoce jsme si mohli všichni pěkně vydechnout a odpočinout si u českých televizních klasik. Většina z nás o svátcích uložila zahraniční seriály k ledu, ale teď už je zase nejvyšší čas se k nim vrátit. A abyste se alespoň trochu mohli připravit na to, co vás čeká, přinášíme vám přeložený přehled novinek v populárních amerických seriálech ze serveru TVLine.com.

Americans

Datum návratu: 26. února

Zatímco první řada špionážního seriálu odehrávajícího se během tzv. Studené války mezi Amerikou a Ruskem se věnovala hlavně vztahu ústředních ruských špionů na americké půdě, druhá řada by měla své pole působnosti rozšířit na celou povedenou špiclovskou rodinku. Kromě jiného se do seriálu na pár epizod vrátí i Margo Martindale, která si mezitím sehnala "džob" na CBS v sitcomu Millerovi.

Arrow

Datum návratu: 15. ledna 

Ve druhé polovině druhé řady máme slíbeno daleko více Sladea, z nějž se vyklubal záporák. Podle producenta seriálu bývalý Oliverův parťák nachystal plán, který Ollieho pořádně zasáhne. Na své si přijdou i milovníci Laurel. Té totiž budou věnovány hned čtyři následující epizody. Ačkoli v první půlce řady byla její postava odstavena na vedlejší kolej (a upřímně ani nikomu nescházela), v té druhé bude hrát prim. Dokonce se dočkáme i flashbacků z období před Oliverovým ztroskotáním na ostrově z jejího úhlu pohledu. A přijdou si na své i shippeři Olicity (Olivera a Felicity)? K tomu tvůrci dodávají jenom to, že doposud dělali to, co považovali za správné. Ke vzájemnému milostnému vztahu dvou členů týmu Arrow buď dojde nebo nedojde. Nesmíme zapomínat na to, že Oliver má kolem sebe těch ženských trochu víc.

Castle

Datum návratu: 6. ledna

Scénáristé si toho pro Richarda s Kate připravili skutečně hodně. Vrátí se Rickův tatík/špión; Kate si vybere svatební šaty, a přitom se na chvíli postaví na přehlídkové molo; možná bude třeba využít služeb realitního makléře a Ryan s Jenny se dočkají jejich prvního potomka. 

Glee 

Datum návratu: 25. února

Jak se dalo čekat, Nový směr to nebude mít na Nationals jednoduché. Největší konkurencí mu bude sbor Throat Explosion s elitní hvězdou Jean-Baptiste. Mimo jiné se také v letošní sérii dočkáme sté epizody, ve které by se měla opět pohromadě objevit i stará garda.

Jak jsem poznal vaši matku

Datum návratu: 13. ledna

Další facka v pořadí se na k Barneyho tváři blíží raketovou rychlostí. A k tomu si tvůrci pro nadcházející dvoustou epizodu připravili něco speciálního. Tento díl se bude jmenovat "Jak vaše matka potkala mě" a bude vyprávět první setkání Teda s jeho vyvolenou z pohledu jeho vyvolené. To pravděpodobně znamená, že Ted svou budoucí ženu neuvidí, ale ona jeho ano. Navíc se Matce konečně dostane té výsady prozradit své jméno a také se poprvé potká s Robin, čímž završí Tedovo tvrzení, že jeho žena nejprve poznala všechny členy jeho bandy. 

Once Upon A Time


Datum návratu: 9. března

Jak nám napovídá podzimní finále, máme se ve druhé polovině třetí řady těšit na zcela nový druh vyprávění. Na scéně se rovněž objeví nový záporák (jako by jich tam už nebylo dost) - Zlá čarodějnice.    

Sběratelé kostí

Datum návratu: 10. ledna

Co by to bylo za kriminální seriál, kdyby v něm neúčinkoval vraždící maniak? Pelanta tak vystřídá tzv. Ghost Killer, jehož ale přímo osobně neuvidíme hned. Budeme o něm vědět, ale jeho účasti se dočkáme až v pozdějších epizodách. Novomanželé Booth a Brennanová zase mají trochu jiné starosti. A to takové, jaké mívají všichni novomanželé a rodiče. Co když se jim něco stane? Jaká je jejich finanční situace? Čeká je prostě novomanželská byrokratická klasika. 


The Originals

Datum návratu: 14. ledna

Přicházejí vlkodlaci! Druhá polovina nového hitu stanice The CW se bude zabývat především vlkodlačí dějovou linkou. Přesto se nezapomene ani na Marcela s Klausem, kteří najdou své protivníky v superčarodějkách Davině a Cami. A aby tvůrci všechno trochu okořenili, přivedou do příběhu nové postavy.

Person of Interest

Datum návratu: 7. ledna

Zatímco se tým musí vypořádat s Reesovou nepřítomností, musí také odrážet útoky nových organizací, které se pokoušejí ovládnout Stroj. To, co jsme viděli v první polovině řady ve válce se Spolkem, byl prý teprve začátek.

Sleepy Hollow

Datum návratu: 13. ledna

Všechno se blíží k epickému finále. Ichabod s Abbie se ještě pořádně zapotí, když se ve Sleepy Hollow strhne ďábelská ofenziva. Tvůrci nám také dají nahlédnout do života Ichabodových předků, zejména jeho otce. A dvoudílné finále nás pak má doslova posadit na zadek.

Supernatural

Datum návratu: 14. ledna

Události z podzimního finále byly pro Deana ranou pod pás. Teď bude dělat všechno proto, aby zrádného anděla našel a dostal ho pryč ze svého brášky. Aby toho dosáhl, bude muset uzavřít křehké spojenectví s někým, o kom by nikdy předtím neuvažoval (nedostalo tě náhodou tohle na začátku řady do problémů, Deane?). Mezitím bude Castiel postaven před volbu, o jaké se mu před pár měsící ještě ani nesnilo.

Upíří deníky

Datum návratu: 23. ledna

Zřejmě se budeme mít na co těšit, protože se blíží stá epizoda. A to znamená spoustu zvratů, dramatických okamžiků, srdcervoucích scén a návratů. Ano, čtete správně. Do Mystic Falls se ku příležitosti výročí sté epizody vrátí jedna nebo dvě dobře známé postavy. A pokud by vám to nestačilo, objeví se i pár charakterů ze spin-offu The Originals.  

Na který seriál se po vánoční pauze těšíte nejvíce?

Zdroj: TVLine.com

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Neskončila, ale první díl po pauze se vysílal před vydáním článku, takže už to nemělo cenu zahrnovat.

      Vymazat
  2. tak Felicity si to snad bude rozdavat s Flashem, tam to neklapne, ae trebas myslej romanci mezi RedArrow a Speedy ty taky patrej do TeamArrow ;)) ze je Slade (DeathStroke) zaporak vedi snad vseci uz z dob Batmana.. tak jediny prekvapeni se muze vyklubat jen z tej Laurel ae souhlasim ze ta zrovna nikomu skutecne neschazela !!;))

    OdpovědětVymazat
  3. Poznámka k The Originals: Cami není čarodějka, je to naprosto obyčejná smrtelnice. Jinak se těším právě na TO, TVD, Arrow, PLL a hromadu dalších, včetně pozdějších Suits a GoT. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ameruan Horror Story neexistuje? No hlavne, ze tam date Upiri shity a Castla:) ach jo

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.