neděle 12. září 2010

Trosečník: Hádka

Jeden muž na pět žen. Ve hře jako je Trosečník noční můra pro každého chlapa, Ráca ale zkáze unikl.


Jedenáctý díl znovu s ničím neotálel a po úvodní rekapitulaci si to namířil rovnou k boji o odměnu. A byla tentokrát mimořádně sladká, protože na vítěze čekal telefonát s někým z rodiny a také maily od rodiny.

Úkolem Trosečníků bylo vrátit se do dětských let a poskládat z kostek v časovém limitu pěti minut co nejvyšší komín. Zatímco někteří Trosečníci stavěli jak o život (Iveta, Vlaďka) a Ráca se s tím zase až příliš piplal, Ingrid zvolila zlatou střední cestu. Když měla dost vysoký komín, dál stavbu nehrotila a spolehla se na to, že ostatním stavitelům jejich komín v zápalu boje spadne. To se taky stalo a Ingrid si na konto připsala další vítězství. U telefonátu se pak poprvé na ostrově rozbrečela. Byl to ale pláč očistný a nabíjející a dodal Ingrid do dalšího boje hromadu sil.

Návrat na pláž přinesl trosečníkům překvapení. Zmizela většina jejich vybavení včetně kozy. Proč, na to jsme stejně jako trosečníci odpověď nedostali. Doufejme, že se dočkáme příště.

Rozhodující hádka

Jedním z těch, kdo moc chtěli slyšet rodinu, byla i Hedvika. Neúspěch v boji o odměnu ale vedl jen k tomu, že se dostala do špatné nálady. A protože Ráca už své emoce taky jen ztěží krotil, stalo se, co se stát muselo. Ráca a Hedvika se do sebe ukázkově pustili kvůli tomu, kdy a kdo bude rybařit, a v rámci duševní očisty na sebe vyházeli všechno, co jim na sobě vzájemně už delší dobu vadilo. Nakonec si do očí přiznali, že se nemají moc rádi a když došlo na tahání podpásovek, Ráca zaútočil na nejcitlivější Hedvičino místo:,, Nikomu jsi tady nedala prostor a až dáš lidem prostor, možná nebudeš dvakrát rozvedená.“ Jakkoli měl možná pravdu, hezké to od něj nebylo. Na druhou stranu, takový Trosečník je a pokud si Hedvika myslela, že bude hrát na ostrově divadýlko, kde se bude před kamerou mluvit jen o tom, co se jí bude hodit, tak se šeredně zmýlila.

Hádku zaznamenali všichni a znovu si díky ní uvědomili, že to překvapivě není Ráca, ale Hedvika, kdo jim vadí. Znovu se tak ukázalo, že v téhle hře není nic jisté a že důležitou roli tu sehrávají sociální vztahy. S těmi na rozdíl od Hedviky pohodář Ráca nemá problém. Bavil se s Ingrid, která Hedviku nemusí, s Vlaďkou zase našel ryby vyplavené v utržené rybářské síti a tak se dostal holkám víc pod kůži. Hedvika se naopak začala podle nich chovat až příliš jako sólista a viděla se ve finále – což se samozřejmě nikomu nelíbilo. Boj o to, kdo půjde ze hry ven, se tak změnil na rozhodování silné čtverky Vlaďka, Hanka, Iveta a Ingrid mezi posledním samcem Rácou a silnou a nepřizpůsobivou samicí Hedvikou.

Boj o imunitu

Boj o imunitu přinesl jednu z nejlepších zkoušek, jaké jsme v Trosečníkovi viděli. Trosečníci napřed podstoupili rozstřel, při němž museli postupně udělat tři kroky z nejnižšího na nejvyšší sloupek. O tom, kdy krok udělají, rozhodoval Marek Vašut a hlavní roli hrála schopnost udržet rovnováhu. Tu ztratila nejprve Hedvika a poté Ráca. Finální boj se tak odehrál mezi čtveřicí, která ovládá hru. A šlo v něm hlavně o dobrý pocit z výhry.

Hanka, Vlaďka, Iveta a Ingrid si musely vylézt na svislé tabule, z nichž čouhaly v různých místech očíslované kolíky, poskytující jim jedinou oporu. Marek Vašut  pak četl postupně čísla kolíků a soutěžící ženy musely kolíky na povel vytahovat. S ubývajícími kolíky se jejich šance na udržení na desce snižovala, přesto až do posledních tří kolíků vydržely všechny. Tehdy jim dal Marek minutu na to, aby si našly před vytažením kolíku co nejlepší pozici a pak jim dal ještě půl minuty na to, aby ho vytáhly. Výsledek se dostavil takřka okamžitě. V rychlém sledu za sebou spadly Vlaďka, Hanka i Ingrid a vítězkou imunity se tak stala Iveta, která jako jediná zvolila ideální polohu.

Kmenová rada už pak byla jen formalitou. Dalším vyřazeným z kmene se stala jednomyslně Hedvika - a jak Marek oznámil zbývajícím soutěžícím, bylo to naposledy, co o svém vyřazování rozhodovali. Po návratu do tábora pak den plný překvapení pokračoval. Na obzoru se totiž objevil člun a v něm přijela na pláž nečekaná návštěva. Kdo to byl a co bylo jeho (jejich) úkolem, to se dozvíme příště.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.