pondělí 1. května 2017

Ridley Scott potvrdil: Vetřelec 5 nebude

Kdo je překvapený?


Těch lidí, co doufali, že se dočkají Vetřelce 5 v režii Neila Blomkampa nebylo zas tak málo. Jeho vize příběhu, který by navazoval na první dva díly, nebyla od věci, ale poté, co byl projekt odsunut na vedlejší kolej, teď přišla definitivní smrt.

Vetřelec 5 nebude. Oznámil to sám Ridley Scott. Horší PR před Vetřelec: Covenant si udělat nemohl. Ale na druhou stranu, co by se s tím trápil, že pár lidí mu nepřijde na jméno.

,,Nikdy tu nebyl scénář," řekl na adresu zrušeného projektu. ,,Byl to nápad, který se zrodil na základě asi desetistránkového námětu, a já měl být jedním z producentů. Ale dál se to nevyvinulo. U Foxů se rozhodli, že ten projekt nechtějí dělat a to je vše. Zrovna jsem dodělal Promethea a plánoval jsem Covenanta."

A když se novináři zeptali Scotta, zda si myslí, že se pětky někdy dočkáme, odpověděl jasně: ,,Nemyslím so."

Scott má zrátka svoji sérii plně pod kontrolou a nedělejme si iluze, že v tom nemá prsty. Studio se ho muselo ptát, zda by do pětky šel - byť jako producent. A pokud by přesvědčivě řekl, že ano, film by nejspíš vznikl. To se ale nejspíš nestalo. Scottův chlad směrem k Blomkampově verzi, která měla ignorovat třetí a čtvrtý díl, je mezi řádky jasně cítit. Ne, tahle hračka je moje!

Co na to říkáte? Udělal Scott dobře?

3 komentářů:

  1. Asik je to dobre. Sice Ripley miluji, chtel bych ji este videt, ale za tu cenu, ze by se bojkotoval 3. a 4. dil, to nechci. Radsi at rozvijeji Alien univerzum jincim zpusobem, prave tim pres Covenanta.

    OdpovědětVymazat
  2. Tož si též myslím , že Scot udělal dobře-akorát v sérii o Vetřelcích by byl zmatek.

    OdpovědětVymazat
  3. Ridley uz je starej a kdo ví jak dlouho tady jeste bude a misto aby za sebe nasel nejakeho zástupce tak to radsi pohřbí spolu se sebou

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.