neděle 14. února 2016

Deadpool zválcoval Valentýna, tady je finální výčet rekordů v tržbách

O tomhle se nikomu ani nesnilo. Hláškující maskovaný mašinfíra na své eRkové mašině převálcoval úplně všechny.


135 milionů dolarů za tři dny nasbíral Deadpool z amerických kin a pokořil tím předchozí třídenní únorový rekord Padesáti odstínů šedi (85,1), čímž se stal nejúspěšnějším únorovým filmem všech dob. Původní odhady se pohybovaly přitom kolem 65-75 milionů.

Za čtyři dny pravděpodobně nasbírá 150 milionů a tím trumfne i čtyřdenní únorový rekord Padesáti odstínů šedi (93 mil).

Současně jde o nejúspěšnější eRkovou premiéru všech dob, kterou byl až dosud Matrix Reloaded s 91,7 mil.

A také jde o nejúspěšnější comicsovou eRkovou adaptaci, kterou byl až dosud 300: Bitva u Thermopyl (70,8 mil).

A také o nejúspěšnější filmový debut pro režiséra.

A navíc, milé děti, je to vůbec nejúspěšnější americká premiéra pro 20th Century Fox vůbec. Až dosud tenhle titul držely Star Wars: Pomsta Sithů. A pak si přijde tenhle týpek v červeném mundůru a vyfuckuje Kenobiho jako by se nechumelilo.

Nejúspěšnější premiérou všech dob byl Deadpool pro 20th Century Fox i v dalších 13 zemích.

Jde také o nejúspěšnější celosvětovou IMAX únorovou premiéru, kterou byl až dosud Robocop s 6,3 mil. Deadpool udělal za tři 24,7 mil. Čtyřnásobek! Za celý prodloužený víkend (4 dny) to pak bude 28 mil, přičemž jen v USA 19.

Navíc Deadpool utržil dalších 125 milionů ze 61 zemí světa, takže celkově je na 260 milionech.  UF! V Rusku dokonce překonal Star Wars: Síla se probouzí a stal se nejúspěšnější ruskou premiérou všech dob.

Cože?

Pro srovnání, Zoolander 2, který taktéž tento víkend startoval v kinech, skončil v USA čtvrtý a utržil 15,7 milionů při zhruba stejném 50 milionovém rozpočtu. Takže hádejte, co teď do nás studia začnou pálit ještě víc než dosud. Komiksové adaptace všeho včetně eRkových věcí. Dočkáme se napřed Loba nebo ožije znovu Punisher? A nebo snad Hitman? Koho byste chtěli vidět?






5 komentářů:

  1. Neznělo by to špatně. Lobo (tady si to ale neumím představit, je to moc hodně brutální, spíš takový splasher) nejspíš nebude. Ale Punisher nebo Hitman, ty by šli. Můžou vzít to Punisherovo špinavé prádlo ;) To byl Punisher jak má být.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to zírám:-)
    Teď už jenom doufat, aby si hlavouni ve Foxu neřekli: "A co takhle rozšířit fanbase ještě o děti? Čím víc lidí, tím víc peněz, ne? Deadpool 2 - 2018 - PG-13"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tiez sa toho obavam. Lenze to by uz bol uplne iny pribeh a asi to poniektori este nerozchodili po Fantastic 4 takze mozno k tomu ani nedojde.

      Vymazat
  3. Je tu naděje, že poslední Wolverine taky dostane Rko? Rozhodně je vidět, že film si na sebe vydělá, když tomu dají šanci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže nový Wolverine bude mít rozpočet tak o 100M vyšší než Deadpool a to už se jim asi nebude chtít riskovat.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.