pondělí 17. srpna 2015

Star Wars: Síla se probouzí - Sedmá epizoda bude zřejmě jedním z nejkratších dílů ze série

Jak dlouho bude trvat?

Na víkendové akci D23 byla oznámena hromada zajímavých informací týkajících se Hvězdných válek. Například to, kdo si vezme na starost devátou epizodu nebo bylo odhaleno obsazení spin-offu Rogue One: A Star Wars Story. Ale ve stínu těchto zpráv zůstalo jedna ne tak nablýskaná, ale přesto zajímavá informace a to, jak dlouhá sedmá epizoda zřejmě bude.

SOUVISEJÍCÍ: STAR WARS: PLAKÁT K SÍLA SE PROBOUZÍ. ODHALENO PŘEKVAPIVÉ OBSAZENÍ SPIN-OFFU ROGUE ONE. A KDO BUDE REŽÍROVAT DEVÁTOU EPIZODU? 

J.J. Abrams prozradil, že to bude někde kolem 124 minut. "Kolem" proto, že se ještě stále pracuje na finálním sestřihu, ale nepočítá se s tím, že by se stopáž měla výrazněji změnit. A pokud tedy budeme z kina odcházet po dvou hodinách a čtyřech minutách, bude Síla se probouzí jedním z nejkratších dílů ze série.

Nejkratší je zatím Nová naděje, která si vystačila se 121 minutami, následuje Impérium vrací úder se 124 minutami, Návrat Jediho pak trval 131 minut. Prequelová trilogie vsadila na delší stopáž. Skrytá hrozba měla 136 minut, Klony útočí jsou nejdelší, ze střižny vyšel produkt dlouhý 142 minut, Pomsta Sithů měla o dvě minuty méně.

V případě Síla se probouzí můžeme tedy počítat s časem kolem dvou hodin a několik minut, což je slušné, ale ne přehnané. Abrams se vyhnul trendu "nový díl = delší díl", který je viditelný u původní trilogie a ve srovnání se všemi částmi nové trilogie bude sedmá epizoda o poznání kratší.

Film dorazí do kin 17. prosince 2015.

1 komentářů:

  1. Dvou hodinový film je tak v cajchu, nemusím filmy kolem 150 minut..

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.