pondělí 29. září 2014

Star Wars: Episode VII - David Fincher přiznal, že skutečně jednal s Lucasfilmem o režii sedmé epizody vesmírné ságy

Ještě předtím, než bylo oznámeno, že se režie ujme J.J. Abrams, spekulovalo se o asi milionu dalších režisérů. Většinou šlo jen o zbožná přání a padala dost zvláštní jména. Třeba David Fincher, který je sice skvělý režisér, ale asi není první, kdo by vás napadl. Jenže on skutečně s Lucasfilmem jednal.

Prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy má svého favorita už od počátku, je to Abrams, ale u toho nebylo jisté, zda kývne a tak existovaly i další alternativy. V roce 2012 prý došlo ke schůzce Davida Finchera a Kathleen. Ovšem neskončila ruka v rukávu, to už víme. A není překvapením, že důvodem bylo to, že každá ze stran měla trochu (no trochu, velmi) odlišnou představu o tom, jak by sedmá epizoda měla vypadat.

Aktuálně Fincher prozradil pro Total Film, jak to vlastně bylo:

"Mluvil jsem o tom s Kathy, ale myslím, že je to dost odlišné od toho, já vám nevím, od toho, jak by měl film od Disneyho a Lucasfilm vypadat. Je to ošemetné. Mým favoritem je Impérium vrací úder. A kdybych řekl ´chci natočit něco, jako je tohle´, tak jsem si jistý, že by lidé, kteří do toho investují peníze, řekli něco jako ´Ne! To nemůžeš natočit! My chceme, aby to bylo jako ty ostatní filmy se všemi těmi nestvůrami!´ Vždy jsem na Hvězdné války nahlížel jako na příběh dvou otroků (C-3PO a R2-D2), kteří putují od vlastníka k vlastníkovi, aby byli svědky pošetilosti svých pánů, ultimátní pošetilosti lidstva... Myslím, že to byla zajímavá myšlenka, která byla přítomna v prvních dvou filmech, ale v Návratu Jediho se nějak vytratila."

To je opravdu svérázný pohled na tématiku a upřímně řečeno, byli bychom extrémně zvědaví, jak by vypadaly Star Wars, které by stvořil. Ovšem je jasné, že Disney by mu nedal naprostou volnost, takže bychom asi stejně v kinech neviděli depresivní podívanou z daleké, předaleké galaxie, po které byste měli chuť spáchat sebevraždu, protože by vás vnitřně rozervala na kusy.

Myslíte, že Fincher je ten pravý pro Star Wars nebo je dobře, že to nevyšlo?


3 komentářů:

  1. Žeru ho! Takže klidně bych byl rád :D Ale J.J je taky třída!

    OdpovědětVymazat
  2. na regulernu trilogiu podla mna Fincher nie je vhodny, ale viem si ho predstavit ako najidealnejsieho kandidata na chystany spin-off, ktory by kludne mohol byt temnejsi, umeleckejsi film

    OdpovědětVymazat
  3. Fincher sci-fi umí, jak ukázal ve Vetřelci 3. Nejen, že ho vrátil do klaustrofobických chodeb a strachu z jen jednoho Xenomorfa, ale dokonce se nebál zabít Ripley. Takže já bych byl extrémně zvědavý na jeho temnou verzi Star Wars, ale už od začátku bylo jasné, že to u hlavounů u Disney neprojde.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.