neděle 3. srpna 2014

TOP 5: Nejlepší televizní iluzionisté!


Čáry máry fuk!
Kdo by neměl rád kouzla? Už jako malé děti nás fascinovaly různé karetní triky či "kouzla" se šátky a mincemi. Dnes už samozřejmě víme, že žádná kouzla neexistují, ale i tak mají iluze svůj půvab, protože pečlivě provedený trik vám zamotá hlavu na několik dní. A právě to je na všech iluzích to nejlepší, ten prvek nevědomosti. Moderní iluzionisté se vypracovali k dokonalosti a pravidelně předvádějí čím dál tím nebezpečnější triky, aby zaujali dnešní publikum. A já se rozhodl sestavit nejlepší pětici televizních iluzionistů od devadesátých let až do současnosti.

5) Justin Flom

Justin je mezi televizními iluzionisty teprve nováčkem, ale i tak mají jeho pravidelná vystoupení u Ellen DeGeneres veliký úspěch. A aby také ne, když Justin disponuje nezbytným charismatem, oku lahodícím vzhledem a k tomu i docela dobrými iluzemi. V srpnu mu navíc začíná jeho televizní show Wizard Wars, takže se od něj ještě máme na co těšit.




4) Chris Angel

Jestli je někdo zosobněním moderního mága, pak je to právě Chris Angel. Tedy alespoň podle představ diváků. Ti si totiž myslí, že moderní iluzionista musí být uhrančivý, temný, záhadný a zároveň sexy. Uhodli jste, takhle dnešní iluzionisty vnímají zpravidla ženy. To ale nemění nic na tom, že Chris Angel tyto požadavky bezezbytku splňuje. YouToube klipy z jeho různých televizních show mají miliony zhlédnutí a při živé show v Las Vegas málokdy najdete prázdné místo v publiku.



3) Penn a Teller

Nedílnou součástí dnešních kouzelníků je kromě šarmu i humor. A právě tenhle prvek si může dvojice Penn a Teller směle odškrtnout. Tito dva chlapíci spolu vystupují už od osmdesátých let a každý je zná především díky jejich dokonalému skloubení humoru s magickými triky. Humornou část většinou obstarává Teller, který během čísel téměř vůbec nemluví a dorozumívá se pouze mimikou a gesty. A ještě jedna věc dělá jejich vystoupení unikátní. Penn s Tellerem totiž občas odhalí, jak se ty triky vlastně dělají.
I Penn s Tellerem v současnosti brázdí televizní obrazovky. Na The CW se vysílá z Velké Británie převzatá show Penn and Teller: Fool Us a brzy se společně s Justinem Flomem objeví ve Wizard Wars




2) Derren Brown

Derren Brown vyniká především tím, že nechá vyniknout svou mysl. Derren je totiž zkušeným hypnotizérem, mentalistou a dokonce i malířem a spisovatelem. Sám Derren o sobě netvrdí, že umí kouzlit. pouze si velice dobře osvojil pokročilou psychologii a většinu svých iluzí předvádí za její vydatné pomoci.




1) David Copperfield

Ačkoli David už v televizi nevystupuje, nemůžeme mu upřít, že je skutečným průkopníkem televizní magie. Jeho pořady založené na humoru, šarmu, tanci, vyprávěním příběhů, malých triků a velkých iluzí byly ve své době zábavou pro celou rodinu. Sám si pamatuji, jak jsem několikrát prováděl jeho triky pro diváky u televizních obrazovek. David měl prostě své kouzlo a všechny iluze uměl bez výjimky prodat. 



Máte své oblíbené televizní iluzionisty? Umíte si jejich triky vychutnat, nebo jen skepticky protáčíte oči v sloup?

3 komentářů:

  1. Jak říkával kamarád, kdykoli ho něco překvapilo: "Ty vole Capper!"

    OdpovědětVymazat
  2. A čo tak angličan Dynamo?

    OdpovědětVymazat
  3. Největší kouzelníci jsou cigáni. Ti dokáži zmizet i celý ocelový most

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.