neděle 25. května 2014

Návštěvnost kin: X-Men: Budoucí minulost si vede skvěle, Adam Sandler ne

Od nového přírůstku do série X-Men se čekalo, že zaboduje. A stalo se. X-Men: Budoucí minulost rozhodně nezklamal. Ani po finanční, ani po kvalitativní stránce. Přesto se nechlubí nejvyššími premiérovými tržbami. Těch dosáhl jiný díl ze série.

Ano, je to onen "proklínaný" Poslední vzdor. Ten za první víkend získal 102,75 milionů dolarů, Budoucí minulost "jen" 90,7 milionů dolarů. To je druhý nejlepší výsledek ze všech projektů ze série. Z celého světa už stačil film posbírat skoro 262 milionů dolarů.

X-Meni poslali na druhé místo jedničku z minulého týdne a to uřvanou Godzillu, která si připisuje 31,43 milionů dolarů a celosvětově má více než 252 melounků.

Třetí setkání Drew Barrymore a Adama Sandlera na plátně se nelíbí kritikům a diváci také asi nejuchali blahem, když obětovali pouze 14,23 milionů dolarů. Komedie Blended
 je tak docela zklamáním.

Spider-Man se drží

Komedie Sousedi vydělala jen o trochu méně než Blended, 13,95 milionů a to je v distribuci už třetí týden, rozpočet byl jen 18 milionů (Blended stál 40) a navíc má přístupnost R, zatímco Sandlerova podívaná PG-13. No, tentokrát zvítězila kvalita, Sousedi jsou hodnoceni mnohem lépe.

Dvojka Amazing Spider-Mana je na pátém místě. Premiéru už měla před čtyřmi týdny, a pokud započteme 7,8 milionů dolarů z tohoto víkendu, tak jsme na nějakých 674 milionech dolarů.

Životopisný snímek Million Dollar Arm obsadil šesté místo a odnesl si 7,09 milionů dolarů. Tady nehrozí, že by se zdolávaly stamilionové hranice jako na běžícím páse, ale zase film stál jen 25 milionů dolarů.

Papoušci a ta druhá

Další komedií v žebříčku a také ne zrovna chválenou, je romantická záležitost Jedna za všechny, ve které si hlavní roli střihla Cameron Diaz. 3,68 milionů dolarů nechali její fanoušci a obecně milovníci "láskyplných" filmů v kasách kin tento víkend.

Animovaný projekt Rio 2 si odnesl 2,5 milionů dolarů a zatím je na necelých 441,5 milionech dolarů. K výsledkům prvního dílu ale ještě pár desítek milionů chybí, film zdolal hranici 484 milionů.

Na deváté místo se vyšplhal film Chef od režiséra Iron Mana Jona Favreau poté, co mu bylo přidáno 426 kin. Tržby za víkend jsou 2,26 milionů. Na konci je pak film Heaven is for Real s 1,85 miliony dolarů.

Drsná pohádka i komedie

Příští víkend dorazí do kina dva filmy, které jsme zařadili do našeho žebříčku patnácti nejočekávanějších filmů léta. Konkrétně Zloba - Královna černé magie s Angelinou Jolie a drsná komedie Všechny cesty vedou do hrobu.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.