sobota 23. května 2020

Trailer č. 2: TENET - Christopher Nolan vrací čas ve svém novém akčním thrilleru

A tak jako vždy u Nolanových filmů, ani tentokrát nejsme po traileru o moc chytřejší.

První upoutávka se mi líbila víc, tahle má ale také něco do sebe - ukazuje, že Tenet bude další Nolanův velký akční thriller. Už jen z množství ukázaných scén se dá očekávat, že se znovu půjde dost daleko za dvouhodinovou stopáž, kterou budou jako pilíře držet některé velké akční scény - honička na dálnici, akční scéna v koncertním sále plném spících (mrtvých) lidí a průjezd letadla do hangáru.

Z traileru se dozvídáme, že pro všechny zúčastněné bude v určité chvíli důležité mít dýchací masku. Proč, to nikdo netuší. Jedna možnost je, že hlavní záporák v podání Kennetha Branagha použije nějaký smrtící plyn. Hrdinové totiž mají zabránit něčemu ještě horšímu, než je 3. světová válka. Je tu ale také možnost, že pokud se v klíčových okamžicích čas převíjí zpátky, ovlivňuje to i těla zúčastněných a doslova z nich vysává kyslík - proto si potřebují pomáhat maskami.

V traileru také najdeme lehký odkaz na Matrix (který Tenet připomíná i honičkou na dálnici) v podobě reakce na hlášku o chytání kulek (,,Whoa!"). Nechybí samozřejmě ani Michael Caine, který je už neoficiálním ,,maskotem" Nolanových filmů a i díky němu Tenet působí dojmem, že půjde o snímek duchovně spřízněný s Počátkem a Interstellar - nebál bych se to už v tuto chvíli v podstatě označit jako volnou filmovou trilogii, jejímiž společnými rysy je ohýbání času a prostoru.

V závěru traileru pak čeká ještě jedno finální odhalení. Oznámení, že Tenet uvidíme v kinech, ovšem bez udání termínu. Premiéra je naplánovaná na červenec, kdy by teoreticky měla být otevřená už i americká kina, nic ale stále není jasné a tak si Nolan se studiem nechává otevřená vrátka s tím, že jediné, o čem nás chce v tuto chvíli ujistit je fakt, že TENET nebude mít premiéru na VOD ale opravdu v kinosálech.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.