středa 1. října 2014

TOP 5: Nejsrdceryvnější smrti televizních postav - U jejich skonů jsme skoro uronili slzu

Když pár let trávíte sledováním jejich osudů, občas zapomenete, že to jsou jen výtvory fantasie scenáristů. A proto, když se tvůrci rozhodnou, že je pošlou do televizního nebe, pěkně to s námi zamává. !!!POZOR, SPOILERY!!!


5. Doktor Lance Sweets (John Francis Daley)

Kde zemřel: Sběratelé kostí

Lance byl velký sympaťák, který patřil ve Sběratelích kostí k těm "nejnormálnějším" postavám. Byl milý, empatický, ale také inteligentní. A tak není divu, že jsme si ho oblíbili. Proto nás dost překvapilo, když ho hned v prvním dílu aktuální desáté řady nechali tvůrci zemřít. Alespoň mu ale dopřáli hrdinskou smrt, bránil důležité důkazy. Nutno poznamenat, že scenáristé připravili docela drsný šok. Nejdříve divákům sdělí, že už jen pár dnů a na svět přijde Sweetsovo dítě a pak ho nechají zemřít v potemnělé garáži. Tvůrci se s tím ale nikdy nemazlili. Ostatně, už nechali zemřít i jiné sympaťáky, například favorita fanoušků Vincenta (Ryan Cartwright).

4. Rita Bennett-Morgan (Julie Benz)

Kde zemřela: Dexter

V Dexterovi (recenze) jsme byli svědky mnoha úmrtí. Ostatně, to se dá od seriálu se sériovým vrahem čekat. A některá z nich byla pro diváka dost bolestná. Určitě k nim patří odchod Dexterovy (Michael C. Hall) sestry Debry (Jennifer Carpenter), který rozhodil spoustu lidí. Nás ale o špetku víc zasáhl odchod křehké a zlomené Dexterovy manželky Rity. I Dextera, který nebyl zrovna někým, kdo by oplýval množstvím emocí, její smrt poznamenala. A neodešla příliš pěkně, ve vaně ji nechal vykrvácet Trinity Killer (John Lithgow).

3. Bobby Singer (Jim Beaver)

Kde zemřel: Lovci duchů

Bobby, který působil jako "náhradní" otec bratského dua Winchesterů, byl prostě někým, koho jste si museli zamilovat. Byl rázný, měl pěkně ostrý jazyk a s ničím a nikým se nepáral. Není divu, že ho diváci měli moc rádi. Proto spoustu lidí (i nás) zasáhlo, když zemřel. Navíc, neodešel v klidu, ale ještě chvíli pobyl na zemi jako duch a tak se s ním museli Dean (Jensen Ackles) a Sam (Jared Padalecki) loučit dvakrát.

2. Plukovník Henry Blake (McLean Stevenson)

Kde zemřel: M*A*S*H

Henry byl velký sympaťák. Vtipný a charismatický velitel mobilní lékařské polní jednotky, který nebyl zrovna autoritativní, ale přesto spravedlivý. Proto bylo pro diváky šokem, když bylo na konci třetí řady oznámeno, že Henry zemřel během sestřelení letadla, když se vracel z války domů. Překvapení nebyli jen diváci, ale také herci, kteří o tom do poslední chvíle nevěděli, protože tvůrci chtěli, aby byly jejich emoce, co nejautentičtější. A vyšlo to, většina byla velmi zaskočená a například jednomu z představitelů vedlejší role upadl šokem chirurgický nástroj z rukou. Scéna nakonec byla v seriálu použita.

1. Asi milion postav ve Hře o trůny

Není úplně výjimečné, že "ti hodní" v seriálech umírají. Ale specialisty jsou na to tvůrci Hry o trůny (respektive autor knižní předlohy George R. R. Martin), kteří nechávají klaďasy umírat jako na běžícím páse. Speciálně to schytala rodina Starků. Začalo to Nedem (Sean Bean) a vyvrcholilo během Rudé svatby, kdy zemřela spousta dalších oblíbených postav. A u některých skonů nás opravdu mrazilo. Jedno je jisté, chovat se slušně se ve Hře o trůny moc nevyplácí. To už na vlastní kůži poznala spousta hrdinů, nejen Starkovi. Ale doufáme, že alespoň na pár kladných postav čeká příjemný osud, protože nevíme, jak bychom snášeli smrt našich dalších oblíbenců.

Která smrt televizní postavy "dostala" nejvíce vás?

36 komentářů:

  1. Hra o trůny bezpochyby neskutečně dobře promyšlená, emočně nabušená, ale smrt Henryho Blakea by měla být top. U tohoto dílu jsem viděla ukápnout slzu právě chlapovi.

    OdpovědětVymazat
  2. Smrt plukovníka Blakea má být na prvním místě.

    OdpovědětVymazat
  3. Kobra 11 - První smrt Andreho a smrt Toma

    OdpovědětVymazat
  4. Já patřím ke starší generaci a mně celkem mrzelo, že umřel Bobby J. Ewing v Dallasu, nebo Vinnetou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bobby neplatí, byl to jen sen :))

      Vymazat
    2. Jo, neplatí, ale dlouhou dobu se to nevědělo a bylo x dílů, než jej vrátili na žádost fanoušků zpátky. Nedávno jsem si z nostalgie celý Dallas shlédla na Prima Love, dávali ho odpoledne a já si to raději nahrávala a dívala se. Na spoustu věcí jsem zapomněla, je fakt, že to bylo dost zajímavé, napínavé a já za sebe bych, když už ho nechali umřít, nevracela, protože tam byl dost dobrý vývoj postav a najednou to bylo vše smazáno. To mě štvalo. Ale když Bobby umřel, tak jsem taky zaslzela.

      Katynka

      Vymazat
  5. Terminátor 2, když se T-800 nechal spustit do roztavené oceli:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale pokud to má být čistě televizní postava, tak Ben Sullivan ve Scrubs nebo Keith Scott ve One Tree Hill

      Vymazat
  6. Mě naštvalo, že zabili Kennyho!! Ti parchanti!!

    OdpovědětVymazat
  7. Právník Alan Birch (Peter MacNicol) v Chicago Hope...

    OdpovědětVymazat
  8. Pohotovost (ER) - smrt doktora Greena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoznačný souhlas. Celá jedna epizoda byla věnovaná tomu jak umírá a dost mě to vzalo. P.S. kdy budou Hvězdy našeho mládí z Pohotovosti?

      Vymazat
  9. Hodně emotivních bylo několik Smrťů v Grey's Anatomy (Chirurgové) - třeba Lexie Grey, Mark Stone a tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas - série tuším 9, s tím letadlem, to jsem řvala jak želva. A nebo o mnoho dílů dřív, když nechali umřít jejich "trdélko" 007 - už nevím, jak mu říkali, ale měla jsem ho ráda a nechali ho umřít tak, že měl odjet někam do války jako lékař, aby si dokázal, že je dobrý a než odjel, tak zachránil jednu slečnu před sražením autobusem, ale sám to už nevychytal a málem ho jeho kamarádi nepoznali, jak byl zmrzačený. To jsem moc a moc brečela. To bylo smutný.

      Katynka

      Vymazat
    2. George O’Malley

      Vymazat
    3. JO, George, děkuju. ne že bych si postavy nepamatovala, ale už je to dlouho a já si obecně jména dost špatně pamatuju. Takže děkuju.

      Katynka

      Vymazat
  10. No, slza mi sice neukápla, ale emotivní rozhodně byla, smrt Jane Seymour v Tudorovcích.

    OdpovědětVymazat
  11. Rickovo manželka v The Walking Dead

    OdpovědětVymazat
  12. Tak za mě ještě: Lexie Grey a Mark Sloan z Chirurgů, Angel a Spike v Buffy (i když vím, jak to potom dopadlo...), André a Tom z Kobry 11, Cole Turner z Čarodějek, snad každá kladná postava, co zemřela v McLeodových dcerách.

    OdpovědětVymazat
  13. A kde je Charlie z Lost? Toho jsem očekával v TOPu rozhopádně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to sice nedokoukal do konce, ale nebylo to tak, že byli už od začátku v LOST mrtví všichni? ;-)

      Vymazat
  14. TOP 5 je strašně málo. Dalo by se udělat TOP 50 a stejně by se na někoho zapomnělo. Ale někdo z Lostu tam být měl, to je fakt :)

    OdpovědětVymazat
  15. Naprostý souhlas s greys anatomy, Cobrou 11 a čarodějkami. Za mě ještě kapitán Mongomery z Castla.

    OdpovědětVymazat
  16. Smrt Nata v seriálu Odpočívej v pokoji!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Když spadla na Doktora z hor lavina, tak manželka plakala jak želva. A těch páníčků komisaře Rexe co umřelo...:)
    Já vím, že ty seriály jsou něměcké sra*ky, ale byly doby, kdy tu nic jiného nebylo...:)

    OdpovědětVymazat
  18. Já si třeba vzpomněla na na Dokrotku Quinnovou (já vím, že to tu asi nikdo nesleduje), ale mě tam dostala smrt snoubenky Mathewua - nechali ji umřít na vzteklinu, to bylo drsné.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo to náhodou na záškrt ;)? Nebo to si pletu s někým jiným :D?

      Vymazat
    2. Ne, ten díl mám schovaný. Šlo tam o to, že Brianův pes byl kousnut nějakým zvířetem v lese a to mělo vzteklinu. A jak čekali, zda ji teda ten pes dostal, tak jej drželi v ohradě a nepouštěli. No a ta snoubenka tomu psovi nesla vodu a ten pes toho využil a utekl, přitom ji stihl pokousat. No trochu krkolomný popis, ale byla to vzteklina. :-)

      Katynka

      Vymazat
  19. John Locke, Charlie Pace (LOST), Shado , Moira Queen(Arrow), Lori Grimes, Merle Dixon (The Walking Dead) , James Wilson (House)

    OdpovědětVymazat
  20. A co třeba Michael z Utěku z vězení, Pak určitě André z kobry, dost mě taky dostala smrt právníka Alana Birche z nemocnice chicago hope. zřejmě smrt Waltra Whita a vubec konec Pernikového taty.

    OdpovědětVymazat
  21. Smrt Jonathana Kenta ve Smallville , všichni partáci Semira z Kobry 11 co zemřeli ( André dokonce dvakrát).

    OdpovědětVymazat
  22. Posledních 6 minut Odpočívej v pokoji... Když jste sledovali smrt všech oblíbených postav, se kterými jste prožili několik úžasných let u (pro mě stále) nejlepšího seriálu všech dob :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.