čtvrtek 3. dubna 2014

TOP 10: Nejujetější zombie filmy - Nemrtví myslivci, aerobik pro oživlé mrtvoly nebo zombie muzikál

V úterý jsme vám přinesli recenzi Živých mrtvých/The Walking Dead a i dnešní den se ponese v zombie duchu. Připravili jsme pro vás přehled nejpraštěnějších projektů se zombie tématikou. Užijte si to, je to opravdu něco.

Zombíci jsou aktuálně hrozně "in", ale na plátnech a obrazovkách už se objevují desítky let. Dohromady vzniklo něco kolem šesti stovek filmů, ve kterých se nemrtví prohánějí (nebo se pomalu šourají, to už závisí na rozhodnutí tvůrců) a tak je jasné, že se filmaři budou snažit v konkurenci prosadit a přicházejí s hodně svéráznými nápady.

10. Hard Rock Zombies (1985)

Co takhle biják, ve kterém je parta rockerů zabita Adolfem Hitlerem a jsou přivedeni zpět, aby se mohli pomstít? Divák se tak dočká scén jako je mazlení se s useknutou rukou, uvidí hromadu nacistických monster a další podivnosti.



9. The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies (1964)

Za 38 tisíc dolarů byl natočen film, který se zapsal do historie. A čím? Překvapivě ne názvem, který není zrovna stručný, ale faktem, že jde o první zombie muzikál. K tomu snad ani není potřeba dodávat nic dalšího.



8. Dellamorte Delamore (1994)

Italská podívaná je hodně svérázným výletem do světa nemrtvých, který vypráví příběh muže pracujícího na hřbitově. Právě na něm začnou znovuožívat mrtvoly a díky tomu se dočkáme několika hodně zvláštní situací, jako je například zamilovanost do zombie, líbání useknuté hlavy a nechybí ani poctivá porce nahoty. Tohle prostě každý den neuvidíte. V hlavní roli se objevil Rupert Everett a film je označován za sice zvláštní, ale povedený.



7. Toxické děti (1980)

Vraždící děti, to je v hororech vcelku běžné, ale co takhle vraždící toxické zombie děti? To je rozhodně originální myšlenka. Navíc, když ti smradi likvidují nic netušící oběti objetím. Prostě a jednoduše, v městečku Ravensback není moudré pouštět si děcka k tělu.



6. Chocking Hazard (2004)

Byť je konkurence velká, my Češi se v ní rozhodně neztratíme. I zdejší tvůrci přišli se zombie ztřeštěností, ve které narazíte na nemrtvé myslivce, které bez mrknutí oka (respektive s mrknutím oka) kosí Dáda Patrasová. Zahraniční diváci asi tolik neocení Dagmar v koženém oblečku střílející z brokovnice, ale my určitě ano. Vznikla nám tak malá milá a hodně vtipná kultovka. kterou si milovníci zombie žánru určitě nenechali ujít a jestli ano, tak by se měli stydět.



5. Fido (2006)

Zombie komedie protknutá černým humorem pracuje s myšlenkou, že zombie nejsou jen monstra, před kterými se utíká a zakopává se před nimi, aby vám mohli vyloupnout mozek z hlavy, ale jde také o slušnou výpomoc v domácnosti. A jak se dalo čekat, tak se to trošku zvrtne, což vyústí v šíření nákazy. Může za ni zombík pojmenovaný Fido, ale kdo by na něj byl naštvaný, když je tak fajn a přátelský.



4. Attack Girls Swim Team Vs. the Undead/Undead Pool (2007)

Je někdo překvapený, že se jeden z nejpodivnějších projektů se zombie tematikou zrodil v Japonsku? Řekli bychom, že málokdo. Attack Girls Swim Team vs. the Undead je filmem, který spadá do žánru "erotický horor" a zaměřuje se na středoškolský plavecký tým, který se ukáže být imunním vůči viru, který mění ostatní v nemrtvé a tak spoře (nebo vůbec) oblečené dívky musejí čelit hordě krvelačných monster.



3. Chopper Chicks in Zombietown (1989)

Film Chopper Chick in Zombietown je jedním z příkladů, kdy název v podstatě vystihuje celý film. Motorkářský gang tvořený jen ženami, který nese roztomilý název Cycle Sluts se vydá do městečka Zariah, aby si užil zábavu, jenže netuší, že zdejší šílený vědec mění lidi na oživlé mrtvoly. Ještě štěstí, že děvčata jsou od rány a nedají se sežrat snadno. Film je jedním z posledních velkých projektů legendárního studia Troma, které se na podobné šílenosti specializovalo (zmíníme například Toxického mstitele nebo další lahůdku Redneck Zombies). Mimochodem, ve filmu se objevil i Billy Bob Thorton. Ostatně v projektech firmy Troma si zahrála hromada nyní "áčkových" herců (např. Samuel L. Jackson a v jednom z filmů se objevil i oscarový režisér Oliver Stone).



2. Noci hrůzy (1981)

Další "lahůdka" z Itálie je přehlídkou krvavých a nechutných scén, který mají hlavně šokovat. Příběh tu nehraje skoro žádnou roli. Tvůrci popustili uzdu fantasii a připravili samoúčelně brutální podívanou, která diváka zaskočí hned několika momenty nebo třeba tím, že třináctiletého chlapce hraje téměř třicetiletý liliput.



1. Linnea Quigley Horror Workout (1990)

Cvičební videa jsou populární. Většinou v nich vidíme naolejované atletické slečny nebo pány samý sval, ale královna béčkových hororů Linnea Quigley přišla s něčím naprosto nevídaným a připravila instruktážní podívanou s nemrtvými. Zrovna motivující to není, ale zase se člověk dobře pobaví.



Který zombie biják nejvíce zaskočil vás? A který je váš nejoblíbenější?

9 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Zombieland je fajn, ale jeho index ujetosti na TOP 10 nestačí :D.

      Vymazat
  2. Chybí mi tu Soumrak Mrtvých, ale ten asi v porovnání s tímto není dost ujetý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, mám Soumrak mrtvých moc rád, ale proti zmíněným filmům je to slabá káva :D.

      Vymazat
  3. Mrtvý Sníh mi tu chybí. Norská, nebo Dánská záležitost. Skvělý zombie film a celkem kvalitní, co se týče masek apod. žádné kulisy, ale krásný plenér horského prostředí. A mydlí se to tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl na užším seznamu, ale nakonec neprošel :)).

      Vymazat
  4. Pro mě osobně nejúchylnější - nejnechutnější (fekal humor moc nemusím) blbost co sem viděl a to sem viděl blbosti jako Srpski film a The Martyrs... Chillerama. Není to sice "čistokrevný" zombie horor, ale ta 3 metrova spermie co žere lidi se prostě vidět musí! :)
    jinak: film to je fakt děsný a moc mě nebavil, ale podobnou p*čovinu vážně neuvidíte! a i na ty zomboně nakonec dojde!

    OdpovědětVymazat
  5. Seznam peknej , ale chybi mu tady zastupci Japan Zombie Movie , coz kdyz se jedna o neujetejsi filmy je obrovska chyba a takovej Nuiguruma Z kde ruzovej plysovej medvidek zabiji Zombie jak na bezicim pasu by tady strcil vsechny vyse vyjmenovane filmy hrave do kapsy :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tak všem normálnějším doporučuji jen Áčkový kinofilm "Fido".

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.